T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Halk Eğitimi Merkezi

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ KALİTE GELİŞTİRME SÜREÇLERİ BAŞLADI

Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak yaygın eğitim faaliyetlerini yürüten halk eğitimi merkezlerinin etkinlik ve çalışmalarına ilişkin kalite geliştirme süreçleri kapsamında, uygulama birlikteliği sağlamak ve yol haritası oluşturmak için Kalite Takip Sistemi (KTS) geliştirilerek hizmete sunulmuş, 81 ilde Nisan-Temmuz 2022 ayları arasında 4 aylık pilot uygulama çalışmaları başlatılmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, 997 Halk Eğitimi Merkezi ile yaşam boyu eğitim imkânlarının ve bu imkânlara erişimin artırılarak tüm fertlerin ihtiyaç duyabileceği alanlarda kurslar açmakta, örgün eğitim dışına çıkmış her ferde yeniden eğitim imkânı sunmaktadır.

Tüm paydaşların katılımı ile oluşturulan eylem planları ile nitelikli ve sürdürülebilir eğitim hizmeti amaçlanmakta olup eylem planları kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin interaktif ortamda geliştirilen KTS'ye (Kalite Takip Sistemine) işlenmesi ve belirli bir takvime göre uygulanması hedeflenmektedir. Belirtilen alanlarla ilgili faaliyetler ve bu faaliyetlerin gerçekleştirilme durumları KTS aracılığı ile takip edilecektir.

Kalite Takip Sisteminde aşağıdaki alanlardan her birinde, her ay için planlanan bir (1)'er eylem planı üzerinden toplamda ayda dört (4) eylem gerçekleştirilecek, süreç takip edilerek izleme ve değerlendirme yapılacaktır.

1.    Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve fizikî imkânların iyileştirilmesi alanı

2.     Yöneticilerin ve eğitimcilerin kişisel ve mesleki gelişimi alanı

3.     Tanıtım, erişim, iş birliği ve farkındalık çalışmaları

4.     Değerler eğitimi, bilim, sanat,  spor, sosyal ve kültürel etkinlikler

Böylece, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ve Genel Müdürlükçe doğrudan takip edilen KTS ile kurumların aylık ve yıllık performansı ölçülmüş, gerçekleştirilen eylemlere ilişkin etkiler gözlemlenmiş olacaktır.05-05-202205-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.05.2022 - Güncelleme: 05.05.2022 16:09 - Görüntülenme: 142
Kaynak: http://hbogm.meb.gov.tr/www/halkegitimimerkezlerikalitegelistirmesurecleribasladi/icerik/1314
  Beğen | 0  kişi beğendi