T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Halk Eğitimi Merkezi

"HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE KATILIM ORANININ ARTIRILMASI TOPLANTISI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel Müdürümüz Sabahattin Dülger'in açılış konuşmasıyla "Hayat Boyu Öğrenmeye Katılım Oranının Artırılması" toplantısı 07 Ocak  2022 tarihinde  Zoom  uygulaması üzerinden gerçekleştirildi.

Genel Müdürümüz Sabahattin Dülger, Daire Başkanlarımız ve 81 ilin hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür ve müdür yardımcılarının katılımıyla Hayat Boyu Öğrenmeye Katılım Oranının Artırılması konusunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Hedef 10 Milyon Kursiyer

Genel Müdürümüz Sabahattin Dülger açılış konuşmasına 2022 yılının hayırlı olması temennisi ile başladı. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in kamuoyuyla da paylaştığı on milyon kursiyere ulaşma hedefinin gerçekleştirilmesi yönünde çalışmaların planlaması ile ilgili yapılacakların bir an önce uygulamaya başlanması ve bu aşamada ihtiyaç duyulacak her sorunun çözümünde hem kendisine hem daire başkanlarımıza ulaşılarak 7/24 destek sağlanabileceğini dile getirdi. Genel Müdürümüz, Hayat Boyu Öğrenme kurumlarımızdaki kütüphaneleşme oranının artırılması, vatandaşın daha çok sayıda kitapla buluşturulması noktasında her tür derslik, oda ya da salonun değerlendirilmesi, atıl durumda kalmış dolap, masa vb nin değerlendirilerek kullanıma kazandırılması, geri dönüşüm çalışmalarının artırılması, sıfır atık, iklim değişikliği, DÖSE kursları, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere ulaşılması, bağımlılıkla mücadelede etkin rol alınması, kısacası yurdun her köşesinde her yaştan vatandaşın hayat boyu öğrenme kurslarına ulaşımının ve katılımının sağlanması noktasında daha çok çaba sarf edilmesinin önemi üzerinde durdu.

Dünya çapında devam eden Koronavirüs salgını şartlarında bile yoğun çabayla kursların devamı noktasında emek veren herkese teşekkür eden Genel Müdürümüz Sabahattin Dülger kurumlarımızın tanınırlılığının artırılması için de çalışma yapılması gerektiğini hatırlattı.

Toplantıda Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Şule Cıvgaz Kazancıoğlu, İdari ve Mali İşler Daire başkanı Osman Peksarı, Eğitim Politikaları Daire Başkanı Galip Gülmez, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mete Kızılkaya ve Açık Öğretim Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler de 2022 yılında yapılacak çalışmalar ve planlar hakkında bilgilendirmede bulundular.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve görüşlerinin alınmasının ardından iyi dilek ve sağlık temennileri ile sona erdi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2022 - Güncelleme: 20.01.2022 10:56 - Görüntülenme: 465
Kaynak: http://hbogm.meb.gov.tr/www/hayatboyuogrenmeyekatilimoranininartirilmasitoplantisigerceklestirildi/icerik/1254
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
meb, toplantı,