T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Halk Eğitimi Merkezi

Sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Kursu Açılacaktır

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban Kesim Elemanı Kursu açılması planlanmıştır.

Kurban Bayramının yaklaşması bağlamında ilçemizde yapılacak kurban kesim vecibelerinin doğru ve hijyen şartlarında gerçekleşmesi ve bu bağlamda ilçemizin ihtiyaç duyduğu kurban kesim elemanlarının yetiştirilmesi amacıyla müdürlüğümüzce "Kurban Kesim Elemanı Kursu" açılması planlanmaktadır.

20 ders saatik kursumuza katılma şartları şöyledir:

1-Okuryazar olmak,

2-18 yaşını tamamlamış olmak,

3-Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

Kurs Programının Amacı:

Kurban kesim elemanı kurs programını bitiren bireyin,

1. Kurban kesmenin İslamiyet'teki yeri ve önemini kavranması,

2. Kurban kesim işlemini islami kurallara göre gerçekleştirmesi

amaçlanmaktadır.

Kurs Programı ile İlgili Açıklamalar:

1. Kurban kesim elemanı kurs programını bitiren bireylerin; kurbanın islamiyetteki önemi dini dayanakları hakkında bilgi sahibi olma, vekalet alma, tekbir getirme, kurban keserken okunması gereken duaları okuma ve islami usullere göre kurbanı kesme, yüzme ve parçalama konularında bilgi ve beceri sahibi olması amaçlanmaktadır.

2. Programın uygulanmasında ağırlıklı olarak mesleki yeterlilik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanmalıdır. Bu kapsamda anlatım, soru-cevap grup çalışması, beyin fırtınası, tartışma, araştırma, problem çözme, gösterip yaptırma, uygulama yapma gibi öğretim yaklaşımlarından programa uygun, grupla/bireysel öğretim yöntem ve teknikleri kullanılabilir.

3. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli uzman, alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır.

4. Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.

5. Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.

6. Kurban kesim elemanı kurs programının amaçları, içeriği ve kazanımları yoluyla kursa katılan bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 13:06 - Görüntülenme: 20
  Beğen | 0  kişi beğendi