T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Halk Eğitimi Merkezi

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI 01-31 AĞUSTOS 2022 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici başvuruları alınacaktır. Başvuru işlemleri 01.08.2022 - 31.08.2022 tarihleri arasında Ek- 2  Ücretli Usta Öğretici  Başvuru Değerlendirme Formuna esas belgeler ile  e- yaygın sistemi üzerinden yapılacaktır.

             İlgililere duyurulur.

2022 - 2023 öğretim yılında görevlendirilecek ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden alınacaktır. Başvurunuzun onaylananabilmesi için sisteme yüklenecek evrakların eksiksiz ve okunabilir olmasına dikkat ediniz.

ÖNCELİKLE; Başvuru yaparken başvuru yaptığınız alan ile mezun olduğunuz alanların tutarlı olmasına dikkat ediniz. Bu konuda hangi kurs programına hangi alan mezunlarının başvuru yapabileceğini öğrenmek için https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx sayfasına girerek program içeriğini indiriniz ve eğitici niteliklerinin size uygun olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Aksi halde başvurularınız reddedilebilir ya da eksik puan alabilirsiniz.

Başvuru aşamaları:

1. e-yaygin.meb.gov.tr sistemine e-devlet şifreniz ile giriş yapınız. Başvurular->Usta Öğretici Başvurusu menüsünden  EK-2 Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formunda istenilen belgelerin asıllarını sisteme yükleyerek ve sistem üzerindeki yönergeleri tamamlayarak çevrimiçi başvurunuzu tamamlayınız. Bu konuda aşağıdaki videoyu izleyerek ya da buradan Usta Öğretici Başvuru Kılavuzunu bilgisayarınıza indirerek yardım alabilirsiniz.

2. e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden başvurusunu tamamlayabilenlerin başvuruları Kurum Müdürlüğümüz tarafından onaylanacak ya da reddedilecektir. Kurum müdürlüğü tarafından başvurusu reddedilen ücretli usta öğretici adaylarının başvuruları işleme alınmayacaktır. 

3. Bu nedenle e-yaygin.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru onay durumunuzu sık sık kontrol ederek reddedilen başvuru ya da sisteme yüklenen evraklarınız için, reddedilme nedeninde yazan talimatlar doğrultusunda gerekli düzeltmeleri yapmanız gerekmektedir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması açısından başvurusu yapan adayların mutlaka 01 - 31 Ağustos tarihleri arasında başvuru onay durumlarını sistem üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

4. 05-15 Eylül 2022 tarihlerinde Kurumumuz web sayfası ve sosyal medya hesapları ile Müdürlüğümüz binasında sıralamalar ilan edilecek ve görevlendirmeler ilan edilen sıralamalara göre yapılacaktır. Ayrıca başvrusu onaylanan adaylar 15 Eylül 2022 tarihinden itibaren e-yaygin.meb.gov.tr sisteminde Başvurular->Usta Öğretici Başvurusu->Başvuruyu Tamamlayın menüsünden sıralamalarını görüntüleyebilecektir.

NOT: Görevlendirme esnasında EK-2 Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formu ile birlikte istenilen belgelerin fotokopilerini asılları görülerek onaylatılmak üzere Kurum Müdürlüğüne teslim edilecektir.

NOT: Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyen adaylar belgeleri yeniden yüklemeden her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

(Görev verildikten sonra getirilecektir)

1-Başvuru Formu ( Kurumumuzdan alınacaktır)

2-Kimlik Fotokopisi

3-Öğrenim Belgesi Fotokopisi (En  Son Mezun Olunan Okulun diploma fotokopisi (Aslını da getiriniz)  )

4-Antrenörlük ( Vizeleri alınmış) / Usta Öğreticilik Belgesi / Yeterlilik Belgesi / Sertifikalar)

5-Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi ( Belgeniz yok ise Halk Eğitime başvuru yapınız.)-( Eğitim Fakültesi Mezunu ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemektedir.)

6-SGK Hizmet Dökümü/(4-A/BARKODLU  / E-Devlet'ten Alınabiliyor)

7-Erkek çalışanlar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge

8-Adli Sicil Kaydı-(Yakın Tarihli-E-Devlet'ten Alınabiliyor)

9- Sağlık Raporu (Herhangi bir sağlık kurumundan alınabilir)

10- Emekliler İçin ( Emekli olduğunu gösterir belge )

11- Her branş kendi içinde değerlendirileceği için görev almak istediğiniz  her branş için ayrı  ayrı dosya oluşturmanız gerekmektedir. (Örneğin bir beden eğitimi öğretmeni hem futbol hem de basketbol kursu açmak istiyorsa  iki  ayrı dosya teslim etmesi gerekmektedir.)

12- MEB-Örgün Eğitim Kurumları ile Diğer Resmi Kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin getireceği evraklar:

   a) Başvuru Formu( Kurumumuzdan )

   b) Görev Yeri Belgesi

   c) Diploma

   d) Antrenörlük, Sertifika Belgeleri

13- Başvurularda istenilen evrakları telli mavi dosya içerisinde sırasına göre dizerek, alındı belgesi karşılığında teslim edilecektir.

14- Evrak teslimi kurs görevi verildiğinde yapılacaktır.

NOT : Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek ve aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.07.2022 - Güncelleme: 22.07.2022 14:30 - Görüntülenme: 361
  Beğen | 0  kişi beğendi