Gıda Üretim Ve Perakende İş Yerleri İle Su Sektöründe Çalışanlar İçin Kişisel Hijyen Eğitimi kursu açılacaktır.
PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI
1. Okuryazar olmak.
2. 14 yaşını tamamlamış olmak.
3. 18 yaşından küçük kursiyerler için "Veli / Vasi İzin Belgesi'ne" sahip olmak.
4. Programın gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.
PROGRAMIN AMAÇLARI
Kurs programını tamamlayan bireyin;
1. Gıda üretim ve perakende iş yerleri (gıda İşletmeleri) ile su sektörüne (insani tüketim amaçlı sular ve doğal mineralli sular) ilişkin kişisel hijyen ilkelerini ve yöntemlerini uygulaması,
2. Halk sağlığı açısından risk oluşturan mikropları ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili temel bilgileri kavraması,
3. Bulaşıcı ve salgın hastalıklara yönelik koruyucu önlemleri açıklaması,
4. Gıda üretim ve perakende iş yerleri ile su sektörüne ilişkin kişisel hijyen eğitimine yönelik mevzuata uygun davranması amaçlanmaktadır.