T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Halk Eğitimi Merkezi

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KURSLARIYLA SANATA İMZA ATIYORLAR

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce özel eğitim öğrencilerine açılan kurslarda öğrenciler birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor.

Demirci Eğitimi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce kurum içinde engelli vatandaş ve çocuklara yönelik kurslar verilirken, ilçe merkezindeki okullarda da kurslar açılıyor.

Açılan kurslarda öğrenciler geleneksel el sanatlarını öğrenirlerken, çalışmalar kişisel gelişimlerine de büyük katkı sağlıyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri tarafından Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde haftada 3 gün özel eğitim sınıfındaki öğrencilere ahşap boyama, ebru, resim Saksı yapımı ve Terrarium yapımı gibi el sanatları öğretiliyor.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya'da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş'ta özel eğitim öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek yaptıkları çalışmaları incelediler.

Kaymakam Kaya, özel eğitim öğrencileri ile masa tenisi oynadı, kurs çalışmaları ile ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya'dan bilgi aldı.

Demirci Eğitimi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya yaptığı açıklamada " Halk eğitimi merkezi olarak birçok alanda kurslar açıyoruz. Bizim en öncelikli kurslarımız dezavantajlı gruplara yönelik düzenlediğimiz kurslar. Demirci'de meslek liselerinde özel eğitim öğrencilerimize geleneksel el sanatlarına yönelik kurslar açtık. Amacımız öğrencilerimizin el sanatlarını öğrenmeleri, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve en güzel bu toplum için onlarında güzel şeyler ürettiklerini kendileri de görmesidir. Her bir öğrencimiz ahşapta, saksı yapımında ve ebru sanatında güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Hedefimiz birçok okulda hem özel eğitim öğrencilerimize ve hem de kadınlara yönelik kurslar açmaya devam edeceğiz. Kurumumuzda müzik, spor, sanat, tarım ve hayvancılık alanında da binlerce kişinin katılımı ile kurslarımız var. Kurumumuzun mottosu ikinci evinize bekleriz. siz gelemiyorsanız biz geliriz. Biz her yerde vatandaşlarımız için kurslarımızı açıyoruz "dedi.

Çetinkaya " Öğrencilerimizin yaptıkları ürün ve eserleri yıl sonunda sergileyip, hem de kermes türünde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Buradan elde edilen gelirle de yine özel eğitim öğrencilerimizin sosyal ve eğitim faaliyetlerine kullanmayı amaçlıyoruz " dedi.

Öğrencilerden Kevser Atalay ise " Saksı yapıyorum. Çiçeğimizi dikmeden önce saksı içini toprak doldurup taşlarla süsledik. Sonrasında çiçeğimizi dikiyoruz. Çok mutluyum burada. 9. sınıftan bu yana geliyorum. Çok güzel şeyler yapmayı öğrendik. Dikiş yapıyoruz, resim yapıyoruz, süslemeler yapıyoruz " dedi.

Öğrencilerden Mesut Kalan ise " Öğretmenimizle ahşap evler yapıyoruz. Sonrasında zımparalıyoruz.  Renk renk boyuyoruz. Desenler veriyoruz. Kokulu taşlar yapıyoruz, ahşap tepsiler yaparak desen veriyoruz. Kapı süsleri yapıyoruz. Boyama yapmayı çok seviyorum, çok mutluyum " dedi.

23-12-202123-12-202123-12-202123-12-202123-12-202124-12-202124-12-202124-12-202124-12-202124-12-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2021 - Güncelleme: 24.12.2021 11:03 - Görüntülenme: 279
Kaynak: https://www.demircibld.gov.tr/detaylar/1/haberler/33595/halk_egitimi_merkezi_kurslariyla_sanata_imza_atiyorlar.aspx
  Beğen | 1  kişi beğendi