T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Halk Eğitimi Merkezi

İleri Dönüşüm Anlayışı ile Akıl ve Zekâ Oyunları Tasarımı Sergisi

Demirci Halk Eğitimi Merkezince açılan Akıl ve Zeka Oyunları Kursu öğrencileri tarafından İlçemiz Gençlik Merkezinde 4 Mart 2022 Cuma günü "İleri Dönüşüm Anlayışı ile Akıl ve Zekâ Oyunları Tasarımı Sergisi" gerçekleştirildi.

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce ve Dr. Öğr. Üyesi Hayati ADALAR yönetiminde yürütülen "Akıl ve Zekâ Oyunları Kursu" kapsamında öğretmen adayları tarafından "İleri Dönüşüm Anlayışı ile Akıl ve Zekâ Oyunları Tasarımı Sergisi" açıldı.

Sergiye Kaymakamımız Adem KAYA, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal YILMAZ , Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail ÇETİNKAYA ve Müdür Yardımcısı Sebahattin SEVGİLİ katıldı.

Sergide Dr. Öğr. Üyesi Hayati ADALAR'ın akademik desteği ile öğretmen adayları tarafından hazırlanan 20'ye yakın özgün "Akıl ve Zekâ Oyunları" tasarımları tanıtıldı.

Piyasada yüksek fiyatlardan alıcı bulan akıl ve zekâ oyunlarının örnekleri, aynı kategorideki özgün oyun tasarımları, özellikle "İleri Dönüşüm (Upsycle)" fikri ve Düşük Maliyetli (sıfır maliyet) kutu oyunları aileler ve öğrenciler tarafından pratik alternatifler üretilebileceği fikrine dikkat çekti.

Kaymakamımız Adem KAYA, oyunlar hakkında bilgi aldı. Oyunların tasarımcısı olan öğretmen adaylarıyla da bir süre bu oyunları oynayarak bu fikrin önemli bir destekçisi olacağını vurguladı. Özellikle Meslek Lisesi iş birliği ile ahşap olarak tasarlanabilecek bu oyunların meslek lisesi öğrencilerince üretilerek alternatif bir girişimcilik alanı oluşturabileceğini belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Hayati ADALAR, kursa katılan öğrencilerin aynı zamanda Eğitim Fakültesi nezdinde kurulan ve kendisinin de akademik danışmanlığını yaptığı  "Akıl Yürütme Kulübü "nün üyeleri olduğunu vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak iş birliğiyle Bahar döneminde kulüp üyesi öğretmen adaylarının ilçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liselerde talep edildiği ölçüde bu oyunların tanıtımına, akıl yürütme ve muhakeme becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğlenceli etkinlikler yürütebilmek için gerekli desteği verebileceklerini belirtti.

"İleri Dönüşüm ile Akıl ve Zekâ Oyunları Tasarımı" konusu ve kurgusunun önemli bir proje fikri olabileceğini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okulları ile bu fikir üzerine proje başvurusu yapılabildiğine de dikkat çekti.

14-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2022 - Güncelleme: 14.03.2022 10:28 - Görüntülenme: 755
Kaynak: http://www.halikentmedya.com/haber/akil_ve_zek_oyunlari_tasarimi_sergisi_buyuk_ilgi_gordu1832.html
  Beğen | 2  kişi beğendi