MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Halk Eğitimi Merkezi

May

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve fiziki imkanların iyileştirlmesi çalışmalarını yapmaya devam ediyor.

May

Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak yaygın eğitim faaliyetlerini yürüten halk eğitimi merkezlerinin etkinlik ve çalışmalarına ilişkin kalite geliştirme süreçleri kapsamında, uygulama birlikteliği sağlamak ve yol haritası oluşturmak için Kalite Takip Sistemi (KTS) geliştirilerek hizmete sunulmuş, 81 ilde Nisan-Temmuz 2022 ayları arasında 4 aylık pilot uygulama çalışmaları başlatılmıştır.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi kapsamında kurumumuza yeni bir kütüphane oluşturuldu.

Kütüphanemizin mobilya ve rafları; Demirci Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından imal edildi.

Sonra sıra içini doldurmaya geldi. Kitap temini için belediyelere, vakıflara, derneklere, yayın evlerine mektuplar yazıldı. Buralardan gelen kitaplarla kütüphanemiz zenginleşti.

Kütüphanemiz; kursiyerlerimizin, misafirlerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetindedir.

Belediyelerin,  vakıfların, derneklerin ve  yayınevlerinin göndermiş olduğu kitaplarla zenginleşen kütüphanemizde hali hazırda 950 kitap bulunmakta ve kütüphanemizi  zenginleştirme çalışmalarımız devam etmektedir.

Nis

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz binasında , Dikiş, Ahşap Boyama, Örgü, Minyatür Halı atölyelerimiz mevcuttur. Bu kurslarımıza kadınlarımızın yoğun olarak katılmalarını sağlamak için kurumumuzda çocuk oyun alanı oluşturulmuştur.

Anneler yeni bilgiler öğrenirken, çocukları da kurumun bünyesinde bulunan  çocuk oyun alanında güzel vakit geçireceklerdir.

Demircide ikamet eden bütün vatandaşlarımıza kurum olarak şöyle sesleniyoruz; "Çocuklarınızı da alın gelin, siz öğrenin çocuklarınız eğlensin."

Nis

Demirci Halk Eğitimi Merkezi olarak; anaokullarından üniversiteye, merkez mahallemizden kırsal mahallelerimize kadar; Bağımlılıkla Mücadele, Kişisel Gelişim, Sağlıklı yaşam, İş Sağlığı, Etkili İletişim kursları açıyoruz.

İstiyoruz ki Demircili vatandaşlarımız iş hayatında; iş güvenliğini bilen, etkili iletişim kuran, sağlıklı beslenen ve doğal afetlere karşı tedbirli bireyler olsun. Halk Eğitimi Merkezimiz hayatın her alanına hitap eden kurs planlarıyla sizleri bekliyor. Gelin hep birlikte öğrenelim ve üretelim. Birlikte sosyalleşelim ve gelişelim.

Nis

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün yayınladığı binlerce kurs modülü var. Demirci halk Eğitimi merkezi Müdürlüğü olarak kurslarımızı tanıtmak ve daha fazla kursiyere ulaşmak için yoğun olarak çalışmaktayız. Kurslarımızı tanıtma anlamında afişler, bültenler, tanıtım broşürleri hazırladık. Bu çalışmalarımızı yaptırmış olduğumuz kurum tanıtım çantalarıyla birlikte; mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantılarda, kırsal mahalle ziyaretlerimizde vatandaşlarımıza dağıtarak bilgiler verdik.

Bütün çalışmalarımız yerel ve ulusal tv kanallarında, reklam panolarında ve sosyal medyada yer aldı ve almaya da devam ediyor. Bu sayede her yıl binlerce vatandaşımıza ulaşıyoruz. Bütün gayretimiz daha fazla insana hizmet etmektir.

Kurumumuz vatandaşlarımıza her zaman şöyle seslenmektedir. "Sizleri ikinci evinize bekleriz. Siz gelemiyorsanız biz geliriz...."

Mrt

Demirci Halk Eğitimi Merkezince açılan Akıl ve Zeka Oyunları Kursu öğrencileri tarafından İlçemiz Gençlik Merkezinde 4 Mart 2022 Cuma günü "İleri Dönüşüm Anlayışı ile Akıl ve Zekâ Oyunları Tasarımı Sergisi" gerçekleştirildi.

Mrt

Manisa'nın Demirci ilçesinde kullanılmış tekstil ürünlerinden elde edilen iplik ve kumaş parçalarından tasarlanan kıyafetler, düzenlenen defileyle sergilendi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca hayat boyu öğrenme kapsamında 81 ilde faaliyet gösteren 996 halk eğitimi merkezlerinden 2022 yılının ilk iki ayında 1 milyon 327 bin 552 vatandaş yararlandı.

Şbt

Demirci Halk Eğitimi Merkezimizde, yıl boyunca onlarca kursumuzla halkımızın hizmetindeyiz.

"Her zaman

her   yerde

herkes için eğitim"

Evinize bekleriz, siz gelemiyorsanız biz geliriz.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 996 halk eğitimi merkezinden 2022 yılı Ocak ayında 602 bin 282 vatandaş yararlandı. Ocak ayında kurslardan yararlanan vatandaşların % 67'si kadınlardan oluşuyor.

Ock

Genel Müdürümüz Sabahattin Dülger'in açılış konuşmasıyla "Hayat Boyu Öğrenmeye Katılım Oranının Artırılması" toplantısı 07 Ocak  2022 tarihinde  Zoom  uygulaması üzerinden gerçekleştirildi.

Ara

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce özel eğitim öğrencilerine açılan kurslarda öğrenciler birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor.

Ekm

Yeni açılan/açılacak olan kurslarımızdan haberdar olmak için web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

May

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, Demirci Devlet Hastanesinde ameliyatlarda kullanılmak üzere steril örtü üretimi yaptı.